Soğuk Sıkım

Bir zeytinyağının soğuk sıkım zeytinyağı sınıfına girebilmesi için üretim esnasında zeytin hamurunun ısısı 27 c.  dereceyi geçmemelidir. Üretim esnasında ısı ne kadar düşük ve süreç ne kadar çabuk olursa çıkan zeytinyağı da o kadar kaliteli olur. Yüksek ısı zeytinyağının besin değerlerini ve hoş kokulu yapısını olumsuz etkilediğinden, düşük sıcaklıkta elde edilen zeytinyağlarının aromatik bileşenleri ve besin değerleri, diğer yöntemlerle kıyaslandığında çok daha yüksektir.

Sistemimizde kullanılan zeytin hamuru yoğurma makinelerinde sıcak su makinelerin ikinci yüzeylerinden dolaştırılmaktadır bu sayede zeytin hamurunun sıcak su ile doğrudan hiçbir teması bulunmamaktadır. Birbirlerinden bağımsız olarak çalışan zeytin yoğurucularımız tamamen kapalı devre çalışmakta olup hiçbir şekilde hava ile teması bulunmamaktadır bu sayede ürünlerimiz bütün bitkisel aromlarını ve besin değerleri koruyacak şekilde üretilebilinmektedir.

×