Hakkımızda

Korudağ Zeytin Çiftliği, İzmir’in Çandarlı körfezi-Zeytindağ yerleşkesinde kurulmuş, zeytincilik ve zeytinyağı üretimi alanında faaliyet gösteren bir tarım merkezidir.

100 km damla sulama hattı

Vegatatif çoğaltma yöntemiyle çiftliğimiz için özel olarak üretilen zeytin fidanları, uzun süreli çalışmalar sonucunda bölgemizin coğrafi koşullarına uygun olarak dikilmiştir. Yapılan evaporasyon hesapları doğrultusunda yaklaşık 100 kilometre damla sulama hattı kurulan ve modern tarıma uygun olarak tasarlanan çiftliğimizde sulama ve gübreleme işlemlerinin tamamı otomasyon sistemleriyle gerçekleştirilmektedir.

Düzenli günlük gözlem

Ziraat mühendislerimiz tarafından yeni dikim bölgelerimiz ve yetişkin mahsüldar ağaçlarımız günlük olarak gözlemsel incelemelere tabi tutulmaktadır. Bu sayede oluşabilen rahatsızlıklar önceden tespit edilerek profesyonelce müdahalelerde bulunulmaktadır. Çiftliğimizin muhtelif bölgelerine yerleştirilen pH ölçüm cihazları ve tansiyometrelerden gelen günlük veriler doğrultusunda toprağın nemlilik ve tuzluluk oranları incelenerek bitkilerin ihtiyaçlarına yönelik düzenli sulama ve gübreleme programları oluşturulmaktadır. Bu günlük analizlerin dışında, akredite olmuş kuruluşlar tarafından düzenli olarak toprak ve su analizlerimiz de yapılmaktadır. Çiftliğimizde toprağın işlenmesinde ise her türlü modern ziraat makineleri kullanılmaktadır.

Soğuk sıkım ve sulu sıkım zeytinyağı

Çiftliğimizin hâkim tepesinde bulunan yaklaşık 10.000 m2’lik bir alan içerisinde iki farklı yöntemle zeytinyağı üretimi yapılmaktadır. Bu yöntemlerden birincisi soğuk sıkım yöntemidir. Zeytinyağı üretim makinelerinde lider firmalardan biri olan İtalyan Pieralisi’nin SPI 111 S model iki fazlı çalışan çevre dostu kontinü sistemiyle soğuk sıkım zeytinyağı üretilmektedir. Diğer üretim yöntemimizse ağırlıklı olarak zeytin sütü üretimine yönelik hazırlamış olduğumuz sulu baskı üretim yöntemidir. Her iki tesisimizde de üretilen zeytinyağları, fermantasyona uğramadan, tesisimizin iklimlendirme alanında bulunan krom dinlenme tanklarına aktarılır ve ilk günkü tazeliklerini korumaları için azot gazı ilave edilerek havayla temasları kesilir. Bir süre uygun koşullarda dinlendirildikten sonra dolum ünitelerimizde paketlenir ve sofralara sunulur.

×